Следвайте Гласове в Стокхолмският арбитраж постанови финландската държавна компания Gasum да

...
 Следвайте Гласове в Стокхолмският арбитраж постанови финландската държавна компания Gasum да
Коментари Харесай

Стокхолмският арбитраж: Указът на Путин за плащане на газа в рубли е законен, финландската Gasum да плати на Газпром 300 млн. евро

 Следвайте " Гласове " в 
Стокхолмският арбитраж постанови финландската държавна компания Gasum да заплати на " Газпром Експорт " над 300 млн. евро просрочени отговорности, като откри, че прекъсването на доставките заради отхвърли на компанията да заплаща за газ в рубли е законно, заяви съветската държавна компания.

" В решението си арбитражният съд, наред с други неща, разпореди на Gazum да заплати на " Газпром Експорт " над 300 млн. евро просрочени отговорности за доставки на газ и по отношение на неизпълнението на задължението " вземи или заплати ", както и лихви за забавено заплащане ", се споделя в изказване в формалния канал на Gazprom в Telegram.
Съдът също по този начин признава издаването на указа на Владимир Путин за прекосяване на заплащанията за доставки на газ към рубли като форсмажорно събитие по контракта. По този метод арбитражът удостовери законосъобразността на дейностите на съветската страна, която на 21 май спря прехвърлянето на гориво за Финландия заради отхвърли на Gasum да одобри новите условия на заплащане.
" Арбитражът също по този начин задължава страните да продължат договарянията по контракта за разрешаване на обстановката с по-нататъшните доставки ", заключава Газпром. Уточнява се, че решението е признато на 14 ноември.

На 23 март Владимир Путин разгласи, че заплащанията за доставките на природен газ за Европейски Съюз и други страни, които са наложили наказания, ще се правят в съветски рубли, като по този метод ще се избегне потреблението на долари и евро в изчисленията. След това президентът подписа декрет в този смисъл и съобщи, че в случай че купувачите от недружелюбни страни не заплащат в съветска валута от 1 април, Русия ще смята това за несъблюдение на газовите контракти.
" Газпром Експорт " уведоми Gasum през април за смяната в изискванията, само че финландската компания не я одобри. Тъй като фирмите имаха основни различия и по други условия на контракта, Gasum реши да отнесе всички разногласия, свързани с контракта, към арбитраж.
Източник: ria.ru
 
 
 
18 Ное 202219215 Ное 2022755414 Ное 2022342011 Ное 2022618511 Ное 2022457708 Ное 202211918КоментариПросто Киро17 Ное 2022 13:56ч.
Упсссссссссссссс
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Лёд тронулся, господа присяжные заседатели!17 Ное 2022 14:04ч.
То ли ещё будет...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Haho17 Ное 2022 14:06ч.
Какво ли друго да има с изключение на духане на супата.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Киро тъпира и крадливата17 Ное 2022 14:13ч.
му компания какво ще кажат когато България също получи такава честитка?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати пешо17 Ное 2022 14:48ч.
Нищо, просто ще се изметат да си харчат спестяванията.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати СМЕХХХ17 Ное 2022 14:17ч.
Азз имам възприятието, че гербаджиите са шизофреници до един! До скоро тиквата призоваваше да се преустановят всевъзможни доставки на газ от Газпром, в този момент тоя мушмурок се прави на ни чул, ни видял! Абе ей, за затваора сте, но няма кой да ви вкара там, проджаници!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бойко Борисов-Свинята17 Ное 2022 14:19ч.
Психодесните и герберастите към този момент приготвят плакати " Прости меня, Россия ", които ще обтегнат пред съветското посолство.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Боико Борисов-дебелия скопен пръч17 Ное 2022 18:38ч.
Комуниста боико не е отговорен даже и да сгреши въпреки че целия му презрян живот е поредност от неточности,така повелява моралния кодекс на Българска комунистическа партия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Честита " диверсификация " 17 Ное 2022 14:22ч.
Освен по-скъп газ, в този момент се чака да плащаме и неустойки. Интересно дали нямаше хора, които можеха да плануват това стичане на събитията? А, правилно, имаше, но ги обявихме за съветски сътрудници, почитатели на " Путлер ", " Рашистан " и така нататък Имаше и жълтопаветни митинги по време на служебното държавно управление да не би инцидентно доставките от Газпром да не бъдат възобновени. Искам в този момент депутатите от евроатлантическите партии (ДБ и ПП) да платят неустойките от джобовете си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати badfinger17 Ное 2022 16:21ч.
Такива решения не се взимат в БГ. Да откажем Ф16 и да си платим.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk17 Ное 2022 14:34ч.
Голям берекет следва да прибере Русия от всички невнятници в Европа, с газа е единствено началото!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ако съм17 Ное 2022 14:36ч.
Ако съм на мястото на руснаците,след това решение,веднага скъсвам кожата на България и сходни!Ама пусто тия пари няма да ги платят уродите от " евроатлантическата " паплач,ами баба Гинка от село Горно Мамарчево с пенсия от 460 лева.Дано руснаците да се смилят!Дано,дано,ама едва ли...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати вила вилекула17 Ное 2022 14:51ч.
Руснаците към този момент задоволително търпят простотиите на ръководещата евроатлантическа сган и то по-скоро с помощта на Путин. Така че ще би трябвало да се молим да се смиляват за нещо по-сериозно от неустойки по неизпълнени клаузи по контракт, както и Путин да се задържи там, където е. След него ще пристигна някой, който въобще няма да цепи басма и тогава ще забележим от кое място изгрява слънцето, в случай че тия продължат да имат превес в ръководството на страната.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Точно17 Ное 2022 14:54ч.
Точно!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати тралала17 Ное 2022 14:56ч.
Има опция баба Гинка въпреки всичко да не заплати.Държавата предявява претенциите си, по отношение на служителя за изплатените от нея компенсации, посредством т.н регресен, противоположен иск... Тоест има опция да вземем трудовите спестявания на кирчо, а не пенсията на баба Гинка. Но въпреки всичко би трябвало преди този момент да го осъдим, само че с нашите почтени прокурори и други...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ами17 Ное 2022 15:00ч.
Ами нека да си прав!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ами, но надали17 Ное 2022 15:29ч.
Няма подобен филм, за жалост - най-малко не и юридически. Може би единствено еротически. Няма такива регреси при напредъка. Баба Гинка ще заплаща и толкова. Кирчо и Кокорчо също ще заплащат, но сметките за шампанското на Ривиерата.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати карамфила17 Ное 2022 18:40ч.
Има и по неприятно,готвят ни за турски вилает,нещо като самостоятелна област под турско ръководство.Идат три синджира плебеи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати в случай че за в този момент не сме още турски вилает17 Ное 2022 19:04ч.
то сме с назначени от ФАЩ български сатрапи
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Калпазанче17 Ное 2022 14:45ч.
Ще плащаме с изключение на неустойки и лихви за веселба, само че и 80% от декларирания само че неупотребен и надлежно незаплатен газ от февруари 22 г.до края на 2022г. И ще плащаме в РУБЛИ както Путин е споделил!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати бела чао17 Ное 2022 14:49ч.
Е така,де,тъй: кой чупи - купи.Та по този начин и ние: ние си счупихме контракта,сега ще си плащаме.И освен ние - заедно с всичкото горделив евро-атлантически юропеец:)Ама аз предлагам умно-красивитета да заплати масрафа.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Е то това17 Ное 2022 14:52ч.
Е то това го оферират всички тукашни форумци,ама по кое време очарят е ставал за курбан?Винаги агнетата,пардон Овците го отнасят!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На парапета дръжката17 Ное 2022 15:57ч.
Щом не са ни питали, когато стопираха да заплащат газа, в този момент ще би трябвало да си понесат еднолично вредите... Никой не ги е упълномощил да работят от наше име и за наша сметка... така че най-малко веднъж и овчаря да го отнесе... Крайно време е някой да понесе наказателна отговорност за дейстията си
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 12317 Ное 2022 14:53ч.
Същото чака и нас.....ало,Златева ти какво ще кажеш,колко диалози организира с Газпром...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати без имена17 Ное 2022 14:54ч.
Е, момченца, наиграхте ли се на " политици " и " икономисти "?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Отвратен17 Ное 2022 15:15ч.
С неспокойствие очаквам реакциите на българските политици с евроатлантическите полезности, какви ще ги дъвчат. Ако и България ще заплаща, то това ще е голяма вреда за българските жители и някои би трябвало да бъдат осъдени грубо.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И откакто арбитража удостовери това, което всички знаем още от април17 Ное 2022 15:21ч.
Въпросът ми е каква наказателна (не политическа, а наказателна!) отговорност ще поемат Кире & компания за неизпъление на интернационален контракт, от което са настъпили обилни вреди, и то освен по една линия? Това не може да се размине, тъй като в противоположен случай нещата единствено ще ескалират.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Юрист17 Ное 2022 15:27ч.
Нещата се развиват тъкмо както предизвестиха мнозина сътрудници. На вниманието на " Булгаргаз ", министърна на енергетиката / доста почтен и почтен човек /, държавното управление и най - към този момент на Президента, от който при служебно държавно управление зависи всичко. ДА ЗАПОЧНАТ НЕЗАБАВНИ ПРЕГОВОРИ С " ГАЗПРОМ " ЗА ДА съдебна експертиза ИЗБЕГНЕ СТОКХОЛМСКИ СЦЕНАРИЙ, доколкото това е допустимо при всичти тежки престъпления и закононарушения осъществени от Политическа партия по газовия въпрос, за които има беспорни доказателства. На вниманието на парламентарната комисия по енергетика - да се изнесат още веднъж пред обществото констатациите на парламентарната анкетна комисия, където са потвърдени безспорни престъпления при спирането на доставките по към момента настоящия контракт. На вниманието на Прокуратурата - при съществуването на безспорни доказателства за осъществени закононарушения и потвърдени вреди за над 2 милиарда и евентуален иск от 1 млрд. евро да се издигнат обвинявания и изискат имунитети на виновниците и мярка задържане под стража, заради заплаха да се укрият и да изоставен страната. ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАКОННИТЕ ПОСЛЕДИЦИ, АКО НАШИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗАЩИТАВАТ ГРАЖДАНИТЕ КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ. А НЕ ИЗРАТЕНИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ СЦЕНАРИИ, ЦЕЛЯЩИ ДА ПРЕВЪРНАТ ГРАЖДАНИТЕ В НАСЕЛЕНИЕ, БЕЗ ЕНЕРГЕТИКА, БЕЗ ИКОНОМИКА, БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ, БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ, БЕЗ КУЛТУРА ИСТОРИЯ И НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ. НАЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПОЛАГАТ КЛЕТВА ДА СПАЗВАТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ И ДА съдебна експертиза РЪКОВОДЯТ ЕДИНСТВЕНО ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати За договаряния - на опашката17 Ное 2022 15:32ч.
Предполагам, че по-късно решение към този момент са се натрупали доста претенденти за договаряния с Газпром. Няма да стигне календарната година и за нас. Пък и тук ще има напрегната битка за всеки русофобски глас, ще има писък и гной.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мичето17 Ное 2022 19:00ч.
Късно е за договаряния.А и повторно Русия няма да ни опрости номерата.Още повече след тия изцепки на всякакви политически проститутки в Народно събрание по въпроса за оръжието подарък на Украйна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Защо да е късно17 Ное 2022 21:21ч.
Не е късно за договаряния. Нали през нашата страна към момента минава една тръба. Доколкото помня, при започване на СВО Вучич сподели - " уповавам се българите да не ни спрат газта ". Хайде да си напомним, че се намираме на кръстопът.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Керпеден17 Ное 2022 15:36ч.
Първото предложение на Путин постоянно е най- положително! Ако бяхме минали на схемата " Газпромбанк " и вълкът/ЕС/ щеше да е утолен, и агнето/РБ/ цяло! Плащаме в банката във валутата по контракта, а банката трансферира в рубли по сметката на Газпромекспорт. Да но не! Правителството на Про100-то е атлантическо и избра персоналните комисионки неотложно от американския газ, който по този начин и не пристигна!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не, бе, персоналните комисионни са си налице17 Ное 2022 15:38ч.
И изобщо не бяха от американския газ, а от същия съветски, но през девет посреднически компании в десета. Бай Американец не заплаща комисионни на тия, които по този начин и по този начин ще му свършат работа.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кой искаше оставката на енергийния министър17 Ное 2022 15:36ч.
...затова, че предизвести тъкмо за това? Кой? Кой? Кой? А да забележим в този момент ще има ли отговорност за дейностите, приказките, операциите (Отг. - Нема шанса.). Да забележим и мегадемократичните журналясти и коментатори, които ни надуха главите с нелепостите си, какво ще кажат (Отг. - Нищо, ще се скатаят и/или ще кажат, че Русия е виновна).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ббббб17 Ное 2022 21:22ч.
В никоя друга медия или уебсайт до този миг, няма информация и комнетари по тази тематика, всички са се снишили и очевидно се чудят по какъв начин да покрият истината!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Gen Gurko17 Ное 2022 15:38ч.
Сега по неспазения от България контракт с Газпром, подписан по изискванията Тейк ор Пей, ние ще бъдем наказани да заплатим невзетото от нас количество газ. Сумата би трябвало да я заплатят Простокиро и съучастниците му. Ако не да я изработят наложително.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Хайде17 Ное 2022 15:40ч.
И по кое време КирКорчовците (Кирчо & Кокорчо) ще отидат във пандиза? Защото не те,а ние ще би трябвало да платим неустойките по контракта с Газпром.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Иван17 Ное 2022 15:51ч.
Отдавна Бай Ганьо е привикнал хем да яде багра, да изяде торбата със сол и най-после да си...плати за всичко това!? Нищо ново под слънцето...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban-не юрист17 Ное 2022 15:54ч.
Силно се колебая,че вариантите от ЮРИСТ ще се осъществят.Но пък съм уверен че зимъска ще има безредици.И ще се почне от огромните градове.Силно се надявам че ще има ''Мури вътре''''Кокорчовци вътре'' и всички останали съгласно приноса вътре в централният софийски затвор.Ако не размириците ще продължат доста дълго.И наместо в софийския ще са в Белене!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Карачибук17 Ное 2022 15:56ч.
Стокхолмският арбитраж, откакто постанови Gasum да заплати на " Газпром Експорт " над 300 млн. евро, прегледа оплкване на Дядо Коледа. То е разследване от падkалата украйнска ракета билоз до дома на положителния старац. 2 280 км - толкоз, по непонятен метод, е прелетялаукраинската С-300, изстреляна северно от Киев. Тя е прихванала Полярната звезда и по необичайно стичане на събитията е дохвърчала до щаб-квартирата на Дядо Коледа. Ракетата се е взривила директно до нея. Инцидентът е станал малко след полунош. Леко ранен от гърмежа е единствено еленът Дашър, който е пушил на двора. Снежанка, по това време е била под Дядо Коледа, се е оттървала единствено с лека нерешителност. Производството на коледни дарове не е подстрадало.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не бойте се, деца!17 Ное 2022 15:56ч.
Ние тия рушняци сме ги пляскали и отново ще ги пляскаме пред всички арбитражи по всичките земни кълбета! Ако би трябвало, и с голо седалище по... таковата ще ги пляскаме. С к'вото можем, с това ще пляскаме. И ще диверсифицираме. От Банки до Канада - пляскаме и диверсифицираме.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone17 Ное 2022 16:06ч.
Да не бързаме - да чуйм щурмбанфюрер фон дер Лайен
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Н.Н.17 Ное 2022 16:35ч.
От нея единствено умни неща чакам да каже.:)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Уилт17 Ное 2022 16:07ч.
Взгляд: Заради Украйна управляващите на България поеха против народа си https://pogled.info/svetoven/russia/vzglyad-zaradi-ukraina-vlastite-na-balgariya-poeha-sreshtu-naroda-si.148911
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати /Поглед.инфо/ Броят на българите, които са срещу участието на страната им в НАТО, надвиши броя на последователите на Алианса.17 Ное 2022 16:09ч.
В анкета, извършена по националната телевизия на България, 69,4% гласоподаваха " изрично срещу " изпращането на военна помощ за ВСУ, други 3,1% " по-скоро срещу ", до известна степен " за " - по-малко от една четвърт.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кога България заплати на Русия след арбитраж?17 Ное 2022 16:11ч.
Спомняте си, нали? За реакторите на Белене. Плати, взе реакторите и ги консервира. Русия си взе парите, а България е на ЗАГУБА. Плати милиони и НИЩО не реализира.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Н.Н.17 Ное 2022 16:22ч.
За Белене платихме не милиони, а милиард и нещо, откакто ни осъдиха. Тогава най-малко " Атомстройекспорт " ни достави реакторите, откакто получиха заплащането (които ние към момента не употребяваме по политически причини). Докато в този момент няма да получим безусловно нищо в подмяна, единствено ще платим неустойки.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати сащ е агресор17 Ное 2022 16:27ч.
Ехх, прос100 к!р0 и @сен ф@силеф са сащнически сътрудници, както и банкянският с кюлчетата!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Това беше ясно още тогава, през април17 Ное 2022 17:26ч.
и нашите специалисти им го споделиха. Ама какво им пука на кирчовците, каквото и да стане те от джоба си няма да платят нещо. Поредните измамници представящи се за " спасители " на народа от предходните му " спасители ". Затова в този момент разногласието сред двете поколения " спасители " коя повече е овътрила народа български и надлежно няма право отново да го овътря. Да се смееш или да плачеш, а може би е време за сопата?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати colibri17 Ное 2022 17:33ч.
Заради ината на харвардци +дб и сходствата им, ми се коства, че руснаците още веднъж ще ни осъдят, а т.н.от политиците " елементарен народ " ще заплати сметката с лихвите! Политиците не носят отговорност за груповите си решения-отговорността постоянно е самостоятелна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати xxx17 Ное 2022 19:38ч.
https://www.gasum.com/en/About-gasum/for-the-media/News/2022/gasum-to-continue-negotiations-regarding-natural-gas-supply-contract-after-a-decision-from-the-arbitral-tribunal/ На 14 ноември арбитражният съд се произнася по делото. " Според решението Gasum не е задължена да заплати в рубли, нито е задължена да одобри препоръчаната процедура за заплащане. Освен това арбитражният съд подрежда на Gasum и " Газпром износ " да продължат двустранните договаряния по контракта за разрешаване на обстановката. Засега Gasum няма да продължи да доставя природен газ от Русия по силата на контракта.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ГАГА17 Ное 2022 20:19ч.
И в този момент няма да платим. И ще изгоним още 70 дипломати. Ще бутнем и паметниците. Какво ще ни създадат? Ние сме страна в НАТО.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Изгубеният17 Ное 2022 23:54ч.
" Стокхолмският арбитраж постанови финландската държавна компания Gasum да заплати на " Газпром Експорт " над 300 млн. евро просрочени отговорности, като откри, че прекъсването на доставките заради отхвърли на компанията да заплаща за газ в рубли е законно, заяви съветската държавна компания. " Що не е постановил какъв брой милиарда рубли трябе да заплати? Нали се плащало в рубли? " Съдът също по този начин признава издаването на указа на Владимир Путин за прекосяване на заплащанията за доставки на газ към рубли като форсмажорно събитие по контракта. По този метод арбитражът удостовери законосъобразността на дейностите на съветската страна, която на 21 май спря прехвърлянето на гориво за Финландия заради отхвърли на Gasum да одобри новите условия на заплащане. " Аз за първи път слушам форсмажорни условия по контракт да принуждават страните да не престават по контрактуваните клаузи? Някой от вас да е чувал нещо сходно? Що тогава се споделя форсмажор? Иначе решението на арбитража е разумно - Финландия би трябвало да си заплати неплатената консумация, само че в евро по контрактуваните все още цени. Ако целокупното русофилско войнство тук си е помислило, че 6 месечната консумация на газ от Финландия е 300 млн евро, по-добре си намерето друго занятие
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съветски " избавител " 18 Ное 2022 3:02ч.
новината е от съветска страна, от финландска страна е напълно друга. В такива случаи се изчаква, с цел да се удостовери от самостоятелна инстанция, да вземем за пример от уеб страницата на самия съд. Всичко друго е непрофесионализъм. Но сърце рашибозукско не трае, не му би трябвало обективност и логичност, трябват му рубли и копейки.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати йосарян18 Ное 2022 8:13ч.
кире, ти ли си? това ти е " газпром ", не е " булгартранс... таквоз "! забавно е, че при всички омазвания с едни... миризливи неща, към момента демонстрирате гьонсуратлък.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022140915 Ное 202233316 Ное 202257324 Sep 20222773
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР